Search
Topics
  Create an account Home  ·  Topics  ·  Downloads  ·  Your Account  ·  Submit News  ·  Top 10  
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Online χρήστες
Υπάρχουν επί του παρόντος 27 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις

Εξετάσεις
Πανελλήνιες
ΑΣΕΠ

Έργα 3ου ΚΠΣ
Επιτροπή Επιμόρφωσης Ν. Κυκλάδων
ΠΕΠ Ν.Αιγαίου
Δικτυακός Τόπος ΚτΠ
Γραφείο για την ΚτΠ του ΥΠΕΠΘ
Ειδική υπηρεσία εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ
Δικτυακός Τόπος ΕΠΕΑΕΚ

Μεταπτυχιακά
Μεταπτυχιακά

Ανακοινώσεις EduNet
-Λογαριασμοί mail και dialup για εκπαιδευτικούς

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τρέχοντα προγράμματα που ενδιαφέρουν τα σχολεία
European SchoolNet

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 

Εκπαιδευτική Νομοθεσία
Εκπαιδευτική Νομοθεσία

Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Πλοίων (από και προς Σύρο)

Δρομολόγια Πλοίων γισ τα νησιά των Κυκλάδων
¶λλες πηγές καιρούΕΛΜΕ Κυκλάδων


ΚΕΠΛΗΝΕΤ Νομού Κυκλάδων
  

Σχολικοί Σύμβουλοι


Τηλεεκπαίδευση

Πληροφορίες από εδώ.


www.epyna.eu: Χημεία

Search on This Topic:   
[ Go to Home | Select a New Topic ]

Λογισμικά: Προσομοίωση Πειραμάτων Οξειδοαναγωγικής Ογκομέτρησης με Εικονική Πραγματικότητα
Χημεία
Προσομοίωση Πειραμάτων Οξειδοαναγωγικής Ογκομέτρησης με χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας

Ι. Γεωργίου
Κ. Δημητρόπουλος
Αποστολέας admin1 στις Thursday, June 12 @ 13:48:24 EEST (180 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2090 bytes more | Λογισμικά | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Λογισμικά: Το Εκπαιδευτικό Λογισμικό "Chemistry Set 2000" για τη Χημεία
Χημεία
Το Εκπαιδευτικό Λογισμικό "Chemistry Set 2000" για τη Χημεία: ένα Εργαλείο για Εξάσκηση Ειδικών Δεξιοτήτων Διαχείρισης Δεδομένων

Κ. Νικολοπούλου


Αποστολέας admin1 στις Wednesday, June 11 @ 12:38:15 EEST (217 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2207 bytes more | Λογισμικά | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Με λογισμικά: Ψηφιοποίηση φυσικοχημικών εννοιών με FLASH - DREAMWEAVER. Α. Γεωργιάδου,κ.ά.
Χημεία

Γεωργιάδου Αναστασία, Δρ. Διδακτικής Φ.Ε., Επιμορφώτρια ΤΠΕ, Πειραμ. Λύκειο Αναβρύτων
Γράβος Νικόλαος, ΜΔΕ Διδακτικής Χημείας, Χημικός Βιομηχανίας
Σπυρέλλης Νικόλαος, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην παρούσα εργασία, αποδίδονται με τη μορφή της ανθρωπομορφικής αναλογίας οι έννοιες του χημικού δεσμού και της χημικής αντίδρασης. Ειδικότερα, μελετάται ο ιοντικός ή ετεροπολικός δεσμός και ο ομοιοπολικός δεσμός, καθώς και οι οξειδοαναγωγικές και οι μεταθετικές αντιδράσεις. Στην κατηγορία των οξειδοαναγωγικών αντιδράσεων δίνονται οι ανθρωπομορφικές αναλογίες και οι προσομοιώσεις των αντιδράσεων σύνθεσης, αποσύνθεσης και διάσπασης, καθώς και απλής αντικατάστασης. Στην κατηγορία των μεταθετικών αντιδράσεων δίνονται οι   ανθρωπομορφικές αναλογίες και οι προσομοιώσεις των αντιδράσεων διπλής αντικατάστασης και μελετάται το φαινόμενο της εξουδετέρωσης. Μηχανικές αναλογίες- δοκιμασμένες για την αποτελεσματικότητά τους ως διδακτικά εργαλεία-  που ανευρίσκονται στη σχολική χημική βιβλιογραφία ψηφιοποιήθηκαν με σκοπό να αποδοθεί δυναμικά η κίνηση των ανθρωπομορφών οι οποίες αντιπροσωπεύουν χημικά  στοιχεία, ιόντα ή ενώσεις που σχηματίζουν δεσμούς και προϊόντα αντιδράσεων.   Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του δικτυακού ψηφιακού υλικού είναι τα προγράμματα Dreamweaver (ανάπτυξη ιστοσελίδας) και  Flash (απόδοση κίνησης). Η εφαρμογή προσφέρεται να υποστηρίξει το e-learning.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Χημικός δεσμός, είδος χημικής αντίδρασης, διδακτικό εργαλείο, ανθρωπομορφική αναλογία, ψηφιοποίηση  μηχανικής αναλογίας, e-learning

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Friday, March 23 @ 08:50:28 EET (625 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2007 bytes more | Με λογισμικά | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 1)Με λογισμικά: Αξιολόγηση εκπαιδ. λογισμικού για διδασκαλία της Χημείας Γυμνασίου. Ε. Πιερρή,κ.
Χημεία

Πιερρή Ευγενία, Ph.D., Σχολική Σύμβουλος ΠΕ4
Παναγιωτακόπουλος Χρήστος, Επίκoυρος Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στη μελέτη αυτή με τη βοήθεια ενός δείγματος 79 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ4 επιχειρήθηκε αξιολόγηση – εξακρίβωση της εκπαιδευτικής αξίας του λογισμικού “Ο Θαυμαστός κόσμος της Χημείας για το Γυμνάσιο”, στην ενότητα “οξέα, βάσεις, εξουδετέρωση και άλατα”. Ως μέσο συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα δομημένο ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης έδειξαν πως το δείγμα αξιολόγησε το λογισμικό πολύ θετικά σε όλους τους τομείς (χρήση, περιεχόμενο, αισθητική, διδακτική κλπ.). Φάνηκε επίσης, ότι όσοι από το δείγμα δήλωσαν πως έχουν μεγαλύτερες γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών αξιολόγησαν θετικότερα την ευχρηστία, την αισθητική και την παρουσίαση του περιβάλλοντος διεπαφής. Ο πιο σημαντικός παράγοντας του λογισμικού αναδείχτηκε η ευκολία χρήσης και ακολούθως η επίτευξη των στόχων για τους οποίους κατασκευάστηκε. Τέλος, το δείγμα θεώρησε πως οι προσομοιώσεις του εικονικού εργαστηρίου συνεισφέρουν περισσότερο από όλα τα άλλα στοιχεία του λογισμικού, στη μάθηση. Οι προηγούμενες απόψεις δεν διαφοροποιήθηκαν μεταξύ φύλου.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Εκπαιδευτικό λογισμικό, αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού, διδασκαλία Χημείας, ΤΠΕ

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 12:40:47 EET (508 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1700 bytes more | Με λογισμικά | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Μελέτες-Έρευνες: «Κάνε όλη την τάξη να προσέξει…………». Του Γ. Ξεντέ
Χημεία

Ξεντές Γεώργιος, Καθηγητής Δ.Ε. ΠΕ04 – Χημικός
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην παρούσα παρουσίαση περιγράφεται μια διδακτική στρατηγική. Προκείμενου να δείξουμε το πώς  εφαρμόζεται η στρατηγική αυτή χρησιμοποιούμε ένα μέρος της ύλης από το κεφαλαίο των οξέων της χημείας της Γ Γυμνασίου (Ο.Ε.Δ.Β.). Η στρατηγική αυτή  έχει  εφαρμοστεί  σε  μαθήματα των φυσικών επιστήμων για  δυο χρόνια, τόσο στο εργαστήριο των ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου, εφόσον ήταν διαθέσιμο, όσο και στις σχολικές τάξεις, στον μαυροπίνακα με την κατάλληλη προσαρμογή.
     
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Συμμετοχική διδακτική διαδικασία – παιγνιώδης  αξιολόγηση της εμπέδωσης του μαθήματος – εξατομικευμένη διδασκαλία.

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 12:34:33 EET (428 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1098 bytes more | Μελέτες-Έρευνες | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Λογισμικά: Πολυμεσική εφαρμογή για την παρουσίαση των ατομικών τροχιακών. Γ. Κορακάκης,κ.ά.
Χημεία

Κορακάκης Γεώργιος, Υπ.Διδάκτωρ ΕΜΠ, Εργ. Γενικής Χημείας
Παυλάτου Ευαγγελία, Λέκτορας Ε.Μ.Π., Εργ. Γενικής Χημείας
Παλυβός Ιωάννης, Επίκ. Καθηγητής Ε.Μ.Π., Υπολογ. Κέντρο Χημ. Μηχανικών
Σπυρέλλης Νικόλαος, Καθηγητής Ε.Μ.Π., Εργ. Γενικής Χημείας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η ένταξη διδακτικών ενοτήτων στο αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου, οι οποίες αναφέρονται σε στοιχεία ατομικών τροχιακών, έκανε φανερή την ανάγκη της χρήσης πολυμέσων για την πληρέστερη παρουσίαση και κατανόησή τους. Στην εργασία αυτή η παρουσίαση της συγκεκριμένης ενότητας γίνεται με κατάλληλα τρισδιάστατα μοντέλα, στατικά και κινούμενα γραφικά, τα οποία κατασκευάστηκαν εξ’ αρχής με τη βοήθεια γνωστών προγραμμάτων-εργαλείων. Τα τρισδιάστατα μοντέλα διευκολύνουν τη διδασκαλία των ατομικών τροχιακών που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα παρουσίασης, καθώς απαιτείται η εμφάνιση των τροχιακών στις τρεις διαστάσεις για την αποδοτικότερη διδασκαλία μιας «πολύπλοκης» και δυσνόητης διδακτικής ενότητας. Εκτός από την παρουσίαση και την αξιολόγηση, η εφαρμογή επιτρέπει την παρέμβαση του χρήστη, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα περιστροφής των τρισδιάστατων μοντέλων. Η παρούσα εργασία αποτελείται από τρία λογισμικά πακέτα που αφορούν τον καθηγητή, το μαθητή και την αξιολόγηση.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Εκπαιδευτικό λογισμικό, ατομικά τροχιακά, τρισδιάστατα μοντέλα, κινούμενα γραφικά

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 12:28:09 EET (536 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1815 bytes more | Λογισμικά | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Δραστηριότητες ΕΚΦΕ: Μελέτη αλκοολικής ζύμωσης. Των Γ. Μακρυωνίτη, κ.ά.
Χημεία

Μακρυωνίτης Γεώργιος, Χημικός, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Σύρου
Βαμβακούσης Χριστόφορος, Φυσικός, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Θήρας
                      

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην παρούσα εργασία προτείνεται η χρήση του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης (Σ.Σ.Λ.Α), Vernier LabPro, για τη μελέτη της επίδρασης της συγκέντρωσης του υποστρώματος στην ταχύτητα έναρξης της αλκοολικής ζύμωσης σε σταθερή θερμοκρασία.
Η ζύμωση πραγματοποιείται σε κωνική φιάλη βυθισμένη σε υδατόλουτρο.  Χρησιμοποιούνται:
α) Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και β) Ο αισθητήρας πίεσης, για την καταγραφή των παραγόμενων ποσοτήτων CO2. Σαν υπόστρωμα χρησιμοποιείται διάλυμα γλυκόζης 2-64 % w/v στο οποίο προστίθεται 1gr ξηράς ζύμης.
Το πείραμα πραγματοποιείται διαδοχικά με διαφορετικές συγκεντρώσεις υποστρώματος σε σταθερή θερμοκρασία και καταγράφονται οι παραγόμενες ποσότητες CO2 σε χρόνο 600 sec.  Η δυνατότητα λήψης μετρήσεων της πίεσης του CO2 και της συγχρονικής απεικόνισής τους σε διαγράμματα πίεσης-χρόνου, που προσφέρει το σύστημα, επιτρέπει με την χρήση του ενσωματωμένου λογισμικού, τον γρήγορο υπολογισμό της ταχύτητας στα πρώτα στάδια της ζύμωσης, από την κλίση των αντίστοιχων γραφικών παραστάσεων.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Σύστημα Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης, Αλκοολική Ζύμωση, Αισθητήρας Πίεσης, Θερμοκρασία, συγκέντρωση υποστρώματος, παραγωγή CO2 , Ταχύτητα Αντίδρασης, Ένζυμα, MBL

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 12:14:50 EET (352 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1883 bytes more | Δραστηριότητες ΕΚΦΕ | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Βιβλιογραφία: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Θέματα Διδακτικής για τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών
Χημεία Θέματα Διδακτικής για τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών (εκδ. Πατάκη) των Γ. Ζησιμόπουλου, Κ. Καφετζόπουλου, Ε. Μανούσου-Μουτζούρη και Ν. Παπασταματίου
Αποστολέας chloridoua στις Friday, January 27 @ 09:45:27 EET (468 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 6366 bytes more | Βιβλιογραφία | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Βιβλιογραφία: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Διδακτικές & Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στις Φυσικές Επιστήμες
Χημεία Η συγγραφέας του βιβλίου "Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις  στις Φυσικές Επιστήμες" (με Πρόλογο του Π. Κόκκοτα) γράφει:
Αποστολέας chloridoua στις Friday, January 27 @ 09:11:18 EET (393 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2015 bytes more | Βιβλιογραφία | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Βιβλιογραφία: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:Το μακρόν Φυσική - προ του βραχέος διδάσκω, του Α. Κασσέτα
Χημεία

Η συνάδελφος Αικατερίνη Ζωγράφου παρουσιάζει το βιβλίο "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέος διδάσκω, εκδ. Σαββάλα, Αθήνα 1996" στην ιστοσελίδα http://www.siatistanews.gr/0903gvniabibliou.html

Αποστολέας chloridoua στις Friday, January 27 @ 08:14:04 EET (350 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 457 bytes more | Βιβλιογραφία | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Εκπαιδευτικό Υλικό

Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Microworlds ProΕΚΦΕ Κυκλάδων


Συνέδρια-ΣεμινάριαΕκπαιδευτικό Λογισμικό - Επιμόρφωση

 • Επιμόρφωση

 • ΤΠΕ στην Εκπαίδευση


  Δραστηριότητες Σχολείων


  Συνέδρια Σύρου
  - 4ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ-Σύρος (4-6 Μαΐου 2007)

  Ανοιχτό Λογισμικό
  Χρήσιμες Συνδέσεις
  ¶ρθρα-Μελέτες
  Προγράμματα

  Εκδόσεις  Ρομποτική και MBL  LineageII
  Για πληροφορίες επισκευθείτε το Forum


  Ψηφοφορία
  Νομίζετε ότι το epyna θα μπορούσε να γίνει διεθνές;

  Δε νομίζω
  Ας προσπαθήσουμε και βλέπουμε
  Να γίνει, σίγουρα!  Αποτελέσματα
  Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

  Αριθμός Ψήφων 303

  Σύνδεση
  Παρωνύμιο

  Συνθηματικό

  Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.


   
  Web site powered by PHP-Nuke

  All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
  You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.