Search
Topics
  Create an account Home  ·  Topics  ·  Downloads  ·  Your Account  ·  Submit News  ·  Top 10  
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Online χρήστες
Υπάρχουν επί του παρόντος 61 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις

Αρχείο Σχολικής Βιβλιοθήκης
ΕΠΑΛ Σύρου


Εξετάσεις
Πανελλήνιες
ΑΣΕΠ

Έργα 3ου ΚΠΣ
Επιτροπή Επιμόρφωσης Ν. Κυκλάδων
ΠΕΠ Ν.Αιγαίου
Δικτυακός Τόπος ΚτΠ
Γραφείο για την ΚτΠ του ΥΠΕΠΘ
Ειδική υπηρεσία εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ
Δικτυακός Τόπος ΕΠΕΑΕΚ

Μεταπτυχιακά
Μεταπτυχιακά

Ανακοινώσεις EduNet
-Λογαριασμοί mail και dialup για εκπαιδευτικούς

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τρέχοντα προγράμματα που ενδιαφέρουν τα σχολεία
European SchoolNet

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 

Εκπαιδευτική Νομοθεσία
Εκπαιδευτική Νομοθεσία

Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Πλοίων (από και προς Σύρο)¶λλες πηγές καιρούΕΛΜΕ Κυκλάδων

Blog ΕΛΜΕ Θήρας


ΚΕΠΛΗΝΕΤ Νομού Κυκλάδων
  

Σχολικοί Σύμβουλοι


Τηλεεκπαίδευση

Πληροφορίες από εδώ.


Physics Education Technology
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Physics Education Technology: Προτάσεις παιδαγωγικής αξιοποίησης

H συλλογή Physics Education Technology http://phet.colorado.edu/new/index.php  είναι διαδικτυακές εφαρμογές με ¶δεια GNU/GPL. Πρόκειται για μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη συλλογή από Applets που καλύπτουν ευρεία περιοχή κυρίως της Φυσικής, της Χημείας αλλά και των Μαθηματικών. Στην παρούσα εργασία γίνεται μια περιγραφή της συλλογής  και παρατίθενται δύο ενδεικτικές προτάσεις παιδαγωγικής αξιοποίησης.  υπάρχουν στα αρχεία.   

Σ. Τσοβόλας
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:41:07 EEST (7192 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 738 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Modellus: 8 χρήσιμες συμβουλές
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Modellus: 8 χρήσιμες συμβουλές

Το λογισμικό αυτό σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τη διερεύνηση προβλημάτων Φυσικής με τη βοήθεια των Μαθηματικών. Η μέχρι τώρα πορεία του στην Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ καλή. Όμως φαίνεται πως υπάρχουν κάποια σημεία που χρήσουν περαιτέρω επεξηγήσεων ώστε το λογισμικό να αποδώσει πλήρως τις δυνατότητές του.  Στην παρούσα εργασία γίνεται αυτή η αποσαφήνιση σε 8 σημεία.

Σ. Τσοβόλας
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:38:40 EEST (7174 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 634 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Πρόταση σεναρίου για τη διερευνητική μάθηση στην Ηλεκτροτεχνία
Microworlds Εκπαιδευτικές Εφαρμογές Πρόταση σεναρίου για τη διερευνητική μάθηση στην Ηλεκτροτεχνία με χρήση του Microworlds Pro

Στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστεί η εφαρμογή «Ηλεκτρικά κυκλώματα», που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού λογισμικού  MicroWorlds Pro, για να αξιοποιηθεί στη διδασκαλία των εννοιών του νόμου του Ohm καθώς και των 1ου & 2ου κανόνα Kirchhoff, που θεωρούνται βασικές και απαραίτητες στο μάθημα «Ηλεκτροτεχνία», του Τομέα Ηλεκτρολογίας της Β΄Τάξης ΕΠΑΛ,. Η διδασκαλία των ενοτήτων αυτών μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου και έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 10 διδακτικές ώρες. Σκοπός της εφαρμογής είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις σχέσεις που συνδέουν τα βασικά ηλεκτρικά μεγέθη (τάση, ένταση, αντίσταση) με ταυτόχρονη κατανόηση των: Νόμου Ohm , 1ου & 2ου κανόνα Kirchhoff σε διάφορα ηλεκτρικά κυκλώματα (σειράς , παράλληλα, μικτά) στα οποία συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατανόησής τους.

Τρακαντζίδης Ιωάννης
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:36:04 EEST (7247 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1178 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Αξιοποίηση και δημιουργία ψηφιακού υλικού στα φιλολογικά μαθήματα
Αξιοποίηση των ΤΠΕ Αξιοποίηση και δημιουργία ψηφιακού υλικού στα φιλολογικά μαθήματα

Η αξιοποίηση του φιλολογικού υλικού σε ψηφιακή μορφή είναι άμεση ή μπορεί να γίνει μετά από τροποποίησή του ανάλογα με τις μαθησιακές ανάγκες. Γίνεται καθημερινή πρακτική στο σχολείο που αποδεικνύει ότι η χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία κινητοποιεί τους μαθητές να προσεγγίσουν αποτελεσματικότερα τη γνώση. Έτσι καλλιεργούνται ανώτερες νοητικές δεξιότητες όπως της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και επιτυγχάνονται διδακτικοί στόχοι όπως της ανάλυσης, σύνθεσης και αξιολόγησης. Εφόσον η αναγκαιότητα χρήσης των νέων τεχνολογιών είναι αναμφισβήτητη μπορούμε – χωρίς θεωρητικολογίες – να διερευνήσουμε πρακτικά τους τρόπους και τις προϋποθέσεις για τη χρήση τους. Πιο συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε πώς αξιοποιείται το Διαδίκτυο με τη δημιουργία χρηστικών ιστοτόπων, blogs και με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεξικά και άλλες φιλολογικές εφαρμογές, το Office, κυρίως το Word και το PowerPoint, και απλούστερες εφαρμογές όπως τη ζωγραφική των Windows ώστε η διδασκαλία να γίνει αποτελεσματικότερη. Τέλος, θα δούμε  πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φωτογραφίες και βίντεο για σφαιρικότερη προσέγγιση της γνώσης.

Β. Συμεωνίδης, Στ. Φώλια
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:32:35 EEST (7060 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1517 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Μοντελοποίηση DNA
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Μοντελοποίηση DNA – Επιπέδων Οργάνωσης Πρωτεϊνών με τη χρήση του λογισμικού Cn3D

Ο μικρόκοσμος των έμβιων όντων και οι πολυ – επίπεδες αλληλεπιδράσεις των συστατικών του, ευθύνονται για την ποικιλομορφία που παρουσιάζεται στον μακρόκοσμο. Τα νουκλεϊκά οξέα και οι πρωτεΐνες κατέχουν κυρίαρχο ρόλο στο μικρόκοσμο, καθώς καθορίζουν βιολογικές λειτουργίες θεμελιώδεις για την εμφάνιση, την ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη ενός οργανισμού και κατΆ επέκταση ενός είδους. Στην παρούσα εισήγηση παρουσιάζεται διδακτική πρόταση για το εργαστήριο, που περιλαμβάνει φύλλο εργασίας για την καλύτερη κατανόηση της δομής των προαναφερόμενων μακρομορίων. Επιπλέον, με χρήση επιλεγμένων πρωτεϊνικών μορίων διευκρινίζονται τα διάφορα επίπεδα πρωτεϊνικής οργάνωσης και πώς αυτά συσχετίζονται με την εμφανιζόμενη δομική και λειτουργική ποικιλότητα που σε επίπεδο μακρόκοσμου καταγράφεται ως  ποικιλομορφία έμβιων όντων.
Η μοντελοποίηση γίνεται με το λογισμικό Cn3D, το οποίο έχει δημιουργηθεί και χορηγείται δωρεάν από το αμερικάνικο National Center for Biotechnology Information (NCBI), Είναι εύκολο στη χρήση, οι μαθητές εξοικειώνονται γρήγορα ενώ, επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εμπλουτισμού της διδακτικής μας πρότασης με πληθώρα δομών πρωτεϊνών, νουκλεϊκών οξέων ή άλλων μακρομορίων που παρέχονται δωρεάν από το NCBI. Το φύλλο εργασίας έχει χρησιμοποιηθεί με μαθητές της Β΄Λυκείου.

Π. Στασινάκης, Δ. Νικολάου, Ε. Πρωτοπαπαδάκη
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:24:28 EEST (7477 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1625 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 5)Διδακτική προσέγγιση και παρουσίαση του λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Labview
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Διδακτική προσέγγιση και παρουσίαση του λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Labview

Παρουσίαση, διδασκαλία και επιμόρφωση σε διδακτικές προσεγγίσεις  του λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Labview και εφαρμογές για εκπαιδευτική χρήση. Θα διεξαχθεί αποκλειστικά σε δικτυωμένα εργαστήρια Η/Υ και θα χρησιμοποιηθούν φύλλα οδηγιών ή/και φύλλα εργασίας. Προβλεπόμενος χρόνος εργαστηριακών εργασιών: 3ώρες

Ν. Σταμπολίδης, Α. Σαλωνίδου, Ε. Ζώης 3

Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:13:52 EEST (7064 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 624 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)School Organizer
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού School Organizer – Λογισμικό διαχείρισης Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μολονότι ο τρόπος ένταξης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και η αξιοποίηση των σχολικών εργαστηρίων αποτελεί κεντρικό θέμα ερευνών και συζητήσεων, η ύπαρξη ενός και μόνο Η/Υ μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα στη διαχείριση και μηχανοργάνωση της σχολικής μονάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, είναι η χρησιμοποίηση του κατάλληλου λογισμικού που εκτός από την κάλυψη όλων των αναγκών της σχολικής μονάδας οφείλει να είναι εύχρηστο, ευέλικτο με συνεχή τεχνική υποστήριξη και πλήρες, άμεσα προσβάσιμο εγχειρίδιο χρήσης.
 Η παρούσα εργασία αφορά στην κατασκευή ενός δικτυακού λογισμικού ανοικτού κώδικα για τη διαχείριση των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η πρότασή μας που αποσκοπεί στην απλοποίηση της διαχείρισης, διαφοροποιείται από τις υπάρχουσες αφού χρησιμοποιεί βάση δεδομένων που αποθηκεύεται και στο διαδίκτυο(αν το επιθυμούμαι), δίνοντας τη δυνατότητα της εξΆ αποστάσεως εισαγωγής αλλά και επικαιροποίησης των δεδομένων. Ωστόσο, ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στην ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων, αφού προβλέπεται κωδικοποίηση αλλά και ιεράρχηση στα δικαιώματα πρόσβασης και διαχείρισής τους.
Η εφαρμογή, η οποία δύναται να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε σταθερό ή φορητό αποθηκευτικό μέσο, σχεδιάστηκε με άξονα τη φιλικότητα προς το χρήστη μέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον πλοήγησης αλλά παρέχει και  συνεχή τεχνική υποστήριξη μέσω ενός web site με forum, δικτυακό εγχειρίδιο χρήσης και δυνατότητα επικοινωνίας με το δημιουργό της.

Κ.Β. Σαχινίδης, Κ. Αθανασιάδης, Τ. Φωτακίδου
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 13:10:23 EEST (7002 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Καυτές πατάτες…
Ανοιχτό Λογισμικό Καυτές πατάτες…Hot Potatoes Version 6.2.1.0: 5 εργαλεία σύνθεσης διαδραστικών ασκήσεων

Καυτές Πατάτες στα χέρια των εκπαιδευτικών. Μάλλον πρόκειται για αγγλοσαξονικό χιούμορ. Στην Εργαστηριακή παρουσίαση θα παρουσιάσω ένα εξαιρετικά απλό στη χρήση και ταυτόχρονα εκπληκτικό σε δυνατότητες λογισμικό.
Επιπλέον οι Καυτές Πατάτες  είναι πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού και διατίθεται ελεύθερα για μη εμπορικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και με την προϋπόθεση οι ασκήσεις που δημιουργούνται με αυτό να είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Διατίθεται με πλήρη υποστήριξη ελληνικών και είναι εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος. (9,82MB)
Το λογισμικό των Hot Potatoes της Μισοψημένης (sic) Half-Baked Software είναι ένα σύνολο από 5 διαφορετικά εργαλεία σύνθεσης διαδραστικών ασκήσεων σε δικτυακό περιβάλλον.
Η αξία του Hot potatoes βρίσκεται στη δυνατότητα που δίνει στον εκπαιδευτικό να φτιάξει εύκολα και γρήγορα  πολλά και διαφορετικά είδη ασκήσεων με τη μορφή ιστοσελίδων (html). Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ασκήσεις είτε μέσα στο σχολικό εργαστήριο είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο. Tο πρόγραμμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό εφόσον οι ασκήσεις συνδυαστούν κατάλληλα με το μάθημα και γίνει εκμετάλλευση των πολλών δυνατοτήτων του προγράμματος για ανατροφοδότηση.
Κατά την Εργαστηριακή παρουσίαση θα γίνει πλήρης παρουσίαση του προγράμματος (εγκατάσταση, επιλογές, παραμετροποίηση, εγκατάσταση ελληνικών) καθώς και αναλυτική παρουσίαση δημιουργίας ασκήσεων με καθένα από τα πέντε εργαλεία. Θα ακολουθήσει καθοδηγούμενη παράλληλη δημιουργία ασκήσεων εξοικείωσης και από τους συμμετέχοντες .
Επιπλέον θα διανεμηθεί δωρεάν σε κάθε συμμετέχοντα στην Εργαστηριακή παρουσίαση ψηφιακός δίσκος ακτίνας (CD) με το πρόγραμμα καθώς και την ελληνική του μετάφραση.

Πλεύρης Γεώργιος
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 12:58:33 EEST (7075 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2032 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Διαχείριση του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης DbLab
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Διαχείριση του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης DbLab και επεξεργασία πειραματικών δεδομένων στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Η εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) για την υποστήριξη της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών (Φ.Ε.), μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποδοτική και ελκυστική για τους μαθητές με τη χρήση Συστημάτων Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης (Σ.Σ.Λ.Α.). Τα συστήματα αυτά, τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα εργαστήρια Φ.Ε. των Γενικών Λυκείων της Ελλάδας, επιτρέπουν τη λήψη μετρήσεων με τη χρήση αισθητήρων και τη συλλογή πειραματικών δεδομένων που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πραγματοποιηθεί με άλλον τρόπο. Η διαχείριση των συστημάτων αυτών και η επεξεργασία των πειραματικών δεδομένων πραγματοποιείται με το λογισμικό DbLab που συνοδεύει αυτόν τον εξοπλισμό. Σε αυτή την εργασία προτείνονται τρόποι διδακτικής αξιοποίησης του λογισμικού για τη διδασκαλία εννοιών της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, τόσο του Γενικού Λυκείου όσο και του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα δίνονται παραδείγματα συλλογής και επεξεργασίας πειραματικών δεδομένων, παρουσιάζονται η συνδεσμολογία και η ηλεκτρονική διαχείριση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας του λογισμικού με άλλα εξειδικευμένα ή γενικής χρήσης λογισμικά.

Θ. Πιερράτος, Ε. Κολτσάκης
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 12:54:17 EEST (7150 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1515 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Μικρού καλλιτέχνες σε δράση Α΄
Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Μικρού καλλιτέχνες σε δράση Α΄

Το εκπαιδευτικό πακέτο «Μικροί καλλιτέχνες σε δράση Α΄» δημιουργήθηκε το 2007 στα πλαίσια του έργου «Νηρηίδες» του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Υπολογιστών και περιλαμβάνει ένα CD rom με 17 διαφορετικές δραστηριότητες στον υπολογιστή, 57 εκτυπώσεις φύλλων εργασίας για το μαθητή και σχέδια μαθημάτων για 30 περίπου διδακτικές ώρες με γνωστικό αντικείμενο την εικαστική αγωγή.

Χ. Μπίτσης1, Π. Παυλίδης,  Π. Παπαϊωάννου, Γ. Ίτσκος, Π. Ακριτίδης, Χ. Παπαϊωάννου, Ι. Δήμου, Β. Παυλίδου
Αποστολέας admin1 στις Friday, April 23 @ 12:50:49 EEST (7045 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 720 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Εκπαιδευτικό Υλικό

Ηλεκτρονικό περιοδικό
Η Ελληνική Ένωση για την
αξιοποίηση των ΤΠΕ στην
εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ
σε συνεργασία με την Πανελλήνια
Ένωση Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ
"Μιχάλης Δερτούζος" εκδίδει το
ηλεκτρονικό περιοδικό
"Μάθηση με Τεχνολογίες"
http://mag.e-diktyo.eu/

Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Microworlds ProΕΚΦΕ Κυκλάδων
Δραστηριότητες ΕΚΦΕ
•Ημερίδα "Φυσικές
επιστήμες και άνθρωπος"
28/4/2009
πρόσκληση, παρουσιάσεις


Συνέδρια-ΣεμινάριαΕκπαιδευτικό Λογισμικό - Επιμόρφωση

 • Επιμόρφωση

 • ΤΠΕ στην Εκπαίδευση


  Δραστηριότητες Σχολείων


  Συνέδρια Σύρου
  - 4ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ-Σύρος (4-6 Μαΐου 2007)
  - 5ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ-Σύρος (8-10 Μαΐου 2009)
  - 6ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ-Σύρος (6-8 Μαΐου 2011)

  Συνέδρια Ημαθίας
  - 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας (10-11 Απριλίου 2008)
  - 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας (23-25 Απριλίου 2010)

  Ανοιχτό Λογισμικό
  Χρήσιμες Συνδέσεις
  ¶ρθρα-Μελέτες
  Προγράμματα

  Εκδόσεις  Ρομποτική και MBL  LineageII
  Για πληροφορίες επισκευθείτε το Forum


  Ψηφοφορία
  Νομίζετε ότι το epyna θα μπορούσε να γίνει διεθνές;

  Δε νομίζω
  Ας προσπαθήσουμε και βλέπουμε
  Να γίνει, σίγουρα!  Αποτελέσματα
  Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

  Αριθμός Ψήφων 356

  Σύνδεση
  Παρωνύμιο

  Συνθηματικό

  Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.


   
  Web site powered by PHP-Nuke

  All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
  You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.